KOMOREBI | AD9 Architects

0 1,055

- Advertisement -

KOMOREBI | AD9 Architects

PROJECT INFORMATION:

  • Project name: KOMOREBI
  • Location: Da Lat city, Vietnam
  • Area: 150 square metres
  • Designed by: AD9 Architects
  • Architects: Nguyen Nho, Phan Trong Hiep, Dang Thanh Phat, Nguyen Duc Truyen, Nguyen Thanh Hai Nam
  • Completion in 2019
  • Photo by Quang Tran
  • Suppliers: LafargeHolcim, Toto, Tuynel, Vietceramics, Singfa, Hafele, Jotun, Dulux
  • Softwares: Autocad, SketchUp, Revit, Photoshop, BIM

Komorebi [木漏れ日] – Japanese name means “sunbeams piercing through space between leaves”. It is difficult to express exactly the meaning of this word in other languages as we can understand it in varied special meanings.

Komorebi is a project that was renovated from an old house on a high slope located in the centre of Da Lat, a famous city of flowers and also a paradise of tourism in Vietnam. The purpose of this project is to create a stopover for tourists when they travel to Da Lat. Therefore, most of rooms are designed with medium area, minimalist interior and pure space for accommodation demands. The overall function is still to heighten the applicability as well as living habits for guests to experience. Thanks to the design of skylight and glass windows, rooms are filled with natural light. Plants are arranged everywhere both inside and outside the house, giving guests a fresh and comfortable feeling. The interior is simple and rustic but still has full functions to meet demands of guests who stay for a short time.

- Advertisement -

- Advertisement -

At the beginning of project’s conceptualization, architects defined Komorebi as a subject and the surrounding context is considered as a core factor, as the result the project is formed and surrounding elements are linked together in the most natural way. Here the main colors and shapes being selected by architects simply is pure self-sense derived from the above concept. The people and surrounding landscape all become cohesive and harmonious, ensuring the balance of project’s new existence and it’s inseparability from the actual context.  

Architects use windows with wooden slats consciously to express the meaning of “sunbeams piercing through space between leaves”. The changes of light and shadow effects from time to time of the day are different expressions of vision and emotion that each individual experiences and that is the interesting thing architects want to convey through this project.

KOMOREBI | AD9 Architects

KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects KOMOREBI | AD9 Architects

Posting: Lucy Nguyen

Source: Archdaily

- Advertisement -

Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept