L House | NH Village Architects

0 593

- Advertisement -

L House | NH Village Architects

PROJECT INFORMATION:

  • Project name: L House
  • Location: Long Bien district, Hanoi, Vietnam
  • Area: 180 square metres
  • Designed by: NH Village Architects
  • Completion in: 2020

Nowadays, the model of nuclear family is becoming more and more popular. It is a family group consisting of two parents and their children (one or more). The young parents need a space where they can both work at home and take care of their children. Understanding this family’s demand we initiated a main design solution to serve maximum purposes of L House’s owners.

L House consists of 3 floors with the arrangement of common living space on the second floor. The door and corridor on the second floor are designed openly so it helps to create an easy movement within floor. A big cabinet for book store is arranged closed to the wall and along the corridor forming a small library – a place for everyone to comfortably work, study or read a favourite book. Parents can also watch their children while working. At this common space, it is easy to see arch door designs outlining a classical feature beside house’s modern architecture. The floors are connected by wooden stairs with slender metal handrails, giving the house an elegant beauty while still ensuring safety.

- Advertisement -

Skylight with a glass cover brings L House natural light and fresh air resources. Thanks to this skylight, a lot of daylights are loaded into the house, allowing the best indoor air circulation. According to the concept of Eastern feng shui, the skylight is the place to bring wealth and vitality into home for homeowners.

Living room and dining area are positioned on the first floor where natural lights can shine down directly. Bedrooms on the second and third floors open to green and fresh balcony and rooftop garden to always welcome the cool air. The rooftop garden helps to satisfy owner’s hobby of growing plants and it also reduces strong sunlight during the hot summer months. Small oval openings on the house’s façade also collect natural light into rooms but still ensure the security for L House. At night, light of the house shines out from those openings, overflowing down the pavement from the balcony and terrace, making the house cozy and lively.

L House by NH Village Architects
L House by NH Village Architects
L House by NH Village Architects
L House by NH Village Architects
L House by NH Village Architects
L House by NH Village Architects
L House by NH Village Architects
L House by NH Village Architects

- Advertisement -

L House by NH Village Architects
L House by NH Village Architects

- Advertisement -

L House by NH Village Architects
L House by NH Village Architects
L House by NH Village Architects
L House by NH Village Architects
L House by NH Village Architects
L House by NH Village Architects
L House by NH Village Architects
L House by NH Village Architects
L House by NH Village Architects
L House by NH Village Architects
L House by NH Village Architects
L House by NH Village Architects
L House by NH Village Architects

- Advertisement -

L House by NH Village Architects
L House by NH Village Architects

Posting: Lucy Nguyen

Source: Archdaily

- Advertisement -

Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept