Hai Duong House | V+ studio

0 1,035

- Advertisement -

Hai Duong House | V+ studio

PROJECT INFORMATION:

  • Project name: Hai Duong House
  • Location: Hai Duong City, Vietnam
  • Completion in 2020
  • Construction area: 48m2
  • Design company: V+ studio
  • In-charge architect: Le Quang Vinh
  • Photo: Quang Minh

Hai Duong House is a small house located at the end of a lane in Hai Duong city, Vietnam with total area of 48 square meters and in ladder shape. To some certain extent, this location has disadvantages of light as well as air ventilation. Homeowners’ request is to design a house for a young couple with two small children who are at hyperactive ages. The house must have a playground for children and meet all functional use demands but carry out a different aesthetic.

Hai Duong House was arranged based on homeowners’ requirement of using spaces: There is a small ground area for growing trees on the first floor, a motorbike parking, a living room, and then a transitional space and at the end is a kitchen and WC; the second floor includes two bedrooms and one bathroom; the third floor consists of worship room, playground, and drying yard.

- Advertisement -

When receiving the requirement of designing a rather compact area, architects have thought of many solutions and at the end they decided to suggest the most practical plan, it’s not new however it meets the homeowners’ demands thoroughly.

The main highlight is that there are 2 skylights in the middle and at the end of the house. The skylight in the middle is planted with a starfruit tree which homeowners like very much. A bird case is hung on it, so that the husband can satisfy his hobby of raising ornamental birds and enjoying their clear songs every morning. The second skylight seems to be a salvage space for bedrooms to create air ventilation for the kitchen space. There is an airy layer in the bedroom that helps to lead natural light and wind into bedroom. The house is built with rustic and friendly materials to nature such as original tiles, ground concrete, encaustic cement tiles and breeze cement blocks. On the façade of the house, one type of tiles looking like a Vietnamese cake with air ventilation holes and helping to protect the house from rain is arranged disorderly by intention mixed with green trees to create a prominent highlight for the house.

- Advertisement -

- Advertisement -

- Advertisement -

Please see the pictures below:

Recommended Reading: A Gentle And Cozy Design Is A Happy Home For A Family

Posting: Lucy Nguyen

Source: Archdaily

- Advertisement -

Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept